Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: IDQ

Beogradski elektronički glazbeni projekt predstavlja tri stvari koje vrte u svojim setovima kao i svoje novo izdanje na Yousefovom legendarnom Circus Recordingsu

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 11 March 2023
My Top 3 Essentials: IDQ

Današnji gosti naše redovne rubrike su IDQ, beogradski elektronički glazbeni projekt koji se temelji na prepoznatljivoj kombinaciji vokala, ritma i melodije. Različita glazbena pozadina trojice osnivača (Igor Puljić - Pookie, Alex Milicevic & Dragan Razić) učinila je da bend zvuči jedinstveno, uz raspon različitih oblika suvremene elektroničke plesne glazbe, i težnju ka posebnom i originalnom zvuku koji karakterizira producentske napore benda.

Projekt je započeo 2014. godine u Beogradu, kada su odlučili udružiti svoje snage znanja, talenta i iskustva kako bi formirali IDQ. U vrlo kratkom vremenskom razdoblju uspjeli su surađivati na različitim pjesmama s mnogim uspješnim izvođačima i etiketama. (Yousef, Roger Sanchez, Sandy Rivera, Todd Terry, David Penn, Josh Butler, Yotto, Stefano Noferini, Sam Obernik, Theo Kottis, The Shapeshifters i mnogi drugi). Njihovu glazbu su puštali i uvrstili na ljestvice mnogi priznati DJ-i diljem svijeta kao što su Black Coffee, DJ Harvey, Nick Warren, Hernan Cattaneo, Sasha, Claptone, Blond:ish, Gorgon City, Mark Knight...

Usput je IDQ izdao singl za Yousefov Carioca Recordings, koji je kasnije te godine uvršten na vrlo uspješnu kompilaciju Global Underground. Ispostavilo se da je ovo bio početak dugogodišnjeg partnerstva s Yousefom i njegovom ekipom, budući da će IDQ debi album izaći upravo na Circus Recordingsu. No, prije toga, poslušajte njihov novi singl sa Circusa, 'Sympho' te u nastavku doznajte koje tri stvari obavezno vrte u svojim setovima.

1. Anturage – Freedom Of Your Mind

Promo za ovu pesmu je nekako došao do nas i od onda se stalno nalazi u našim setovima. Savršena kombinacija groovea i vokala, vrlo je bliska IDQ zvuku, pa nam je uvek odličan izbor između naših traka kada sviramo Hybrid DJ set.

2. Dino Lenny - Late Night Radio Shows

Muziku Dina Lennyja puštamo od njegovih ranih dana. Gotovo uvek se neka njegova traka nađe u našim setovima. Ova posebno ima jednu super emociju i groove koji nikada ne može da vam dosadi, iako je jako minimalan. Njegove pesme, koje faktički recituje sa uvek inteligentnim textovima i odličnom muzikom, su uvek imali svoje mesto u našem Record Boxu.

3. Hardsoul – Back Together (DJ Meme Classic Mix)

Ova pesma je već mnogo godina naš omiljeni 'closing track'. Bez obzira na veličinu žurke i prostor gde sviramo, ovaj remix jednostavno uvek radi. Predivna melodija i još bolji piano break u drugom delu pesmu, nikoga na danceflooru ne ostavljaju ravnodušnim. Ne malo puta nam se desilo da bukvalno ceo klub počne da pleše na taj itekako zarazni piano break.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sam Divine, DJ Jock...

Load the next article
Loading...
Loading...