Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Meute

Ugostili smo genijalni 'techno marching band' koji je osvojio publiku diljem svijeta svojim live verzijama techno himni

  • Mixmag Adria I Foto: Steffi Retti
  • 8 October 2022
My Top 3 Essentials: Meute

Ono što je započelo kao eksperiment na ulicama Hamburga, brzo se razvilo u hvaljeni svjetski fenomen. Meute, naši današnji gosti u rubrici My Top 3 Essentials, su zapravo 'techno marching band' koji kombinira hipnotički pokretački techno i ekspresivnost limene glazbe. Samo bubnjevi i limena glazba, bez kompjutera, to je sve što im treba da revolucioniraju tehno. Ovih 11 glazbenika u crvenim jaknama razvili su legendarni live show kojim su osvojili svijet.
Nakon uspješne sjevernoameričke turneje i premijere na legendarnoj Coachelli, Meute najavljuju i svoj treći studijski album pod nazivom 'TAUMEL' kao rezultat intenzivnog stvaralačkog razdoblja. Uz njihove verzije stvari autora kao što su Deadmau5, Maceo Plex, Ben Böhmer i The Blaze, bend stvara i svoje originalne pjesme. 'TAUMEL' izlazi u petak, 18. studenog 2022., zajedno s glavnim singlom “TICINO“ na in-house etiketi Tumult.

1. MEUTE - Rej (Âme Rework)

2. MEUTE - Solar Detroit (Maceo Plex Rework)

3. MEUTE - Boavista (Stephan Bodzin Rework)

m: Zašto ste odlučili preraditi baš ove pjesme?

M: To je stvar intuicije. Možete reći odmah nakon što čujete pjesmu da bi odgovarala našem stilu i da ima potrebne elemente da bude savršena za MEUTE preradu. Odluka dolazi iz srca.

m: Kako su autori tih pjesama reagirali na vaše verzije?

M: Uvijek smo imali pozitivne reakcije umjetnika s kojima radimo. Ljudi znaju naš zvuk i ono čime se bavimo, stoga nam vjeruju da ćemo znati dati svoj pečat njihovim stvarima. Uvijek je lijepo imati pozitivne reakcije izvođača koje toliko poštujemo, Laurent Garnier je rekao “Vi ste genijalni” kada smo preradili njegov singl, a Âme je dao smiješan komentar “Tko kaže da Nijemci nemaju funk”.

m: A kakve su reakcije publike?

M: Publika reagira osmjesima i divljenjem. Naša originalna glazba i prerade napravljene su za izvođenje uživo, mi smo vrlo vizualan bend, pa da biste u potpunosti osjetili MEUTE iskustvo, morate ga vidjeti i čuti. Zbog reakcije publike sve se isplati.

m: Koju pjesmu/pjesme biste zaista voljeli obraditi u budućnosti?

M: Imamo puno uzbudljivih prerada u planu, radimo s našim omiljenim izvođačima i imamo priliku surađivati na našim omiljenim pjesmama ovog trenutka. Sve što za sada možemo reći je da pratite sva naša sljedeća izdanja ♥️

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sam Divine...

Load the next article
Loading...
Loading...