Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Portax

Ovotjedni gost naše rubrike je francuski techno producent i vlasnik Panik labela

  • Mixmag Adria I Foto: Portax press
  • 8 May 2021
My Top 3 Essentials: Portax

Francuski techno producent, ujedno i vlasnik Panik labela, Portax, zainteresirao se za techno tijekom svoje adolescencije, proširujući i gradeći svoj glazbeni identitet posjećujući poznate techno klubove na jugu Francuske, kao što su La Villa Rouge, La Nitro i Le Bar Live. Potom se počeo baviti organiziranjem partyja te je tako ušao u profesionalni aspekt underground kulture. Nakon što je organizirao desetke uspješnih događaja s brojnim poznatim techno artistima, Portax je odlučio raditi svoju glazbu i promovirati vlastiti glazbeni identitet.
Iza sebe ima izdanja na labelima kao što su Perfekt Groove, Infekted Records, Biotech Recordings, Krafted Underground i Beenoise Records a nedavno je na svom Panik labelu objavio novi singl “A Lucid Dream” o kojem je rekao: “Moja misija u ovoj produkciji bila je pružiti javnosti svoju vlastitu viziju/osjećaj lucidnog sna; onu mješavinu između noćne more i savršenog sna, gdje je sve moguće”.

A evo koje to tri stvari Portax u zadnje vrijeme vrti u svojim setovima.

1. T78, Dino Maggiorana - Hardcore

2. Ramon Tapia – Vibrations

3. Joyhauser - Sentient

m: Zašto si odabrao baš ove tri stvari?

P: Ove pjesme savršeno se uklapaju u moj set i u moj stil. Da budem iskren, težak sam kad treba birati neke omiljene stvari, ali ove prenose toliko intenzivnu energiju i duboke emocije. “Hardcore” je prikladnog naziva sa svojim ogromnim low endom. Što se tiče “Vibrationsa”, zaljubljen sam u taj vokal! “Sentient” ima određenu boju i volim synthove u toj stvari.

m: Gdje si ih pronašao?

P: Veliki sam obožavatelj ovih artista pa ih nije bilo teško pronaći - ravno na njihovim stranicama ili na Soundcloudu!

m: U kojem dijelu seta misliš da bi ove pjesme najbolje funkcionirale?

P: Iskreno, ove pjesme bi zvučale savršeno u bilo kojem dijelu seta! Njima možete započeti ili završiti svoj set. Ali, ako želite jaki start, onda odaberite “Hardcore”! Ako želite više smooth stvar, onda birajte “Sentient”, a ako želite set završiti u melankoličnom tonu, i ostaviti ekipu punu emocija, vaša stvar je “Vibrations”!

m: Koliko ti je važno vidjeti reakcije ekipe stvar koju vrtiš? Mogu li te reakcije promijeniti tvoju setlistu na licu mjesta?

P: Navikao sam puno raditi na svom setu i testirati ga na manjoj publici ili u klubovima kako bih na kraju dobio savršenu kombinaciju između emocija, mračnih ritmova i snage. Ali naravno, ako vidim da ekipa više voli tvrđe, radije ću svirati agresivnije, stvari poput “Hardcorea”, i zamijenit ću melankolične pjesme s moćnijima!

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sailor & I, Phil Fuldner...

Load the next article
Loading...
Loading...