Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Sean Doron

Ugostili smo jednog od najpoznatijih izrealskih DJ-eva, člana Scenarios kolektiva koji je oformio skupa s kolegama - Emanuel Satie, Maga, Tim Engelhardt te Yulia Niko

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 21 January 2023
My Top 3 Essentials: Sean Doron

Sean Doron jedno je od najvećih imena izraelske elektronske glazbene scene više od deset godina. DJ-ingom se počeo baviti već sa 16 godina kad je počeo puštati glazbu u klubovima u Izraelu te je pobijedio na DJ natjecanju. Tijekom karijere bio je suosnivač serije događanja “Monochrome” koja je postigla veliki uspjeh te mu donijela sve više gigova među kojima je i rezidencija na poznatim Rumors partyjima na Ibizi ali i nastupi i turneje po Europi, SAD-u, Argentini, Meksiku, Brazilu...

U travnju prošle godine je zajedno s kolegama - Emanuel Satie, Maga, Tim Engelhardt i Yulia Niko - oformio Scenarios, kolektiv, izdavačku kuću i seriju evenata. OVDJE možete provjeriti najnovije izdanje kolektiva - 'Side By Side' a u nastavku doznajte što Sean najradije vrti u svojim setovima.

1. Sfire - Sfire3 (John Talabot's Tribalist Rework)

2. Fables & fairytales (Deniz Kurtel Remix)

3. Maga, Sean Doron - Starlight

m: Zašto si odabrao baš ove tri pjesme?

SD: Sve te pjesme imaju značenje za mene, često ih sviram i uvijek daju osjećaj koji želim stvoriti na plesnom podiju

m: Gdje si ih našao?

SD: Prve dvije pjesme koje sam pronašao u jednoj od onih dugih večeri kad pretražujte glazbu, a treću sam producirao sa svojim label partnerom, Magom.

m: U kojem dijelu seta misliš da bi ove pjesme najbolje funkcionirale?

SD: Mislim da je izlazak ili zalazak sunca idealno vrijeme za te pjesme, ali to ovisi o partyju. Potreban vam je poseban trenutak za puštanje prve dvije pjesme, a treća je uvijek dizalica, nije važno kada i gdje.

m: Koliko ti je važno vidjeti reakcije publike na pjesme koje vrtiš? Mogu li te reakcije na licu mjesta promijeniti tvoju setlistu?

SD: To mi je jako važno, obično prije svakog seta pripremim smjer kojim želim ići, ali zbog reakcija publike dosta improviziram.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sam Divine...

Load the next article
Loading...
Loading...