Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Ivna Ji

Naša producentica, DJ-ica i promotorica govori koje to tri stvari obavezno vrti u svom setu

  • Mixmag Adria I Foto: Andro Tasovac (Press)
  • 2 March 2024
My Top 3 Essentials: Ivna Ji

Ivna Ji na domaćoj je sceni elektroničke glazbe prisutna više od desetljeća tijekom kojih se nametnula kao odlična DJ-ica, producentica i promotorica. U svijet produkcije ušla je 2010. godine s EP-jem Morning Dew za Deurun Records. Njezinu stvar “Oscillating Universe” izdaje londonski electro label Brokntoys, s kojima i danas surađuje, a osim za njega, izdaje i za druge prestižne strane labele. Tijekom karijere imala je brojne nastupe i organizirala partyje, te ju se smatra važnim faktorom zagrebačke i hrvatske elektroničke scene. Ivnu Ji nedavno smo čuli na dodjeli Electora, a u nastavku ćemo doznati koje to tri stvari vrti u svojim setovima i zašto.

1. Identified Patient - The Devil Is Blue

2. Sepehr - Til Death Do Us Apart

3. Amor Satyr - Vuk Vuk

m: Zašto baš ove tri stvari?

IJ: Sve tri stvari su nasumice izabrane, jer ne postoji magična stvar koja uvijek ‘radi’. Sve ovisi o tajmingu i publici. Volim odvrtjeti uvertire, jer tu imam više prostora eksperimentirati, a u peaku se trudim što bolje spojiti nove stvari.

m: Gdje si ih našla?

IJ: Muzika nađe mene. Pratim određene izdavačke kuće, glazbenike, producente, a često se na mailu ili u sandučiću nađe i promo materijal.

m: U kojem dijelu seta najbolje funkcioniraju? Kako općenito publika reagira na njih i može li ti njihova reakcija utjecati na set listu?

IJ: Sve tri stvari dobro funkcioniraju kod zagrijane publike. Mislim da publika reagira na set kao cjelinu. Ponekad frendovi ulete iza pulta vidjeti što trenutno svira. Ako primijetim da publika reagira na neki stil više, onda se potrudim jedan dio svog seta posvetiti tome.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sam Divine, DJ Jock...

Load the next article
Loading...
Loading...