Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Malin Linnéa

Nova gošća naše rubrike je švedska producentica koja je upravo objavila EP ‘Fate & Fiction’

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 18 November 2023
My Top 3 Essentials: Malin Linnéa

U našoj rubrici u kojoj DJ-evi i producenti otkrivaju koje tri stvari vrte u svojim setovima i zašto, ugostili smo švedsku umjetnicu Malin Linnéu. Nakon 10 godina života i DJ-inga u Londonu, preselila se u Mexico City 2019., inspirirana rastućom glazbenom scenom i čarobnom prirodom te zemlje. Osim Burning Mana i raznih drugih festivala, Malin često svira u Brazilu. Godine 2021. objavila je 'Crosby's Midnight Train' na AMITAHA-i i 'Wild' u suradnji s Chrisom IDH-om na Bercana Music. Nedavno je objavila i novi EP ‘Fate & Fiction’ za Sonido Profundo koji predstavlja u nastavku, skupa s još dvije stvari koje obavezno vrti u setovima.

1. Jex Opolis - Know Yourself

2. Malin Linnéa - Orb

3. Longing For Lullabies (feat. Titiyo) - Kleerup (Carli Come Clean Remix)

m: Zašto si odabrala baš ove tri pjesme?

ML: Pjesma Jex Opolisa sam nedavno svirala u ranom setu i jako mi se svidio old school feeling i vokali. Druga pjesma je s mog novog EP-a Fate & Fiction i volim je pustiti jer je pomalo žanrovski i nedefinirana. 'Longing for Lullabies' napisao je Kleerup, švedski glazbenik koji je bio popularan kad sam bila u srednjoj školi u Stockholmu. Titiyo je nevjerojatna pjevačica - također iz mog rodnog grada - i često sam je slušala kao dijete. Remix za koji zapravo nikada nisam čula, ali čini mi se da je zabavna i drugačija pjesma koja me podsjetila na to odakle sam, a to je u biti zemlja popa.

m: Gdje si ih našla?

ML: Zapravo se gotovo nikad ne sjećam gdje sam našla pjesme koje vrtim. Danas sam otišla u Phonicu u Londonu i otkrila nekoliko novih izvođača, ali mnogo puta otkrivam pjesme putem Shazama kad sam vani, ili pak iz podcasta, sa Soundclouda i YouTubea, od prijatelja koji mi šalju svoju glazbu itd.

m: U kojem dijelu seta misliš da bi ove pjesme najbolje funkcionirale?

ML: Jex Opolis - Know Yourself je definitivno za početak seta. Rekla bih da je moja stvar Orb više za peak time. Kleerup je wild card, mislim da nije sva publika spremna za nju. Vjerojatno bih prvo pokušala odsvirati nekoliko drugih rave-ish pjesama da vidim kako će publika reagirati. Ali jedva čekam da je uskoro pustim pred open-minded publikom!

m: Koliko ti je važno vidjeti reakcije publike na pjesme koje vrtiš, mogu li te reakcije na licu mjesta promijeniti tvoju setlistu?

ML: Rekla bih da je to najvažnije. Iz tog razloga mislim da je vrlo važno imati DJ kabinu koja je blizu publike kako biste mogli osjetiti vibru. Ne volim biti daleko od podija. Imam toliko različitih playlisti pa ako osjećam da treba promijeniti atmosferu, mogu ih pregledati i izabrati odgovarajuću stvar. Gotovo uvijek imam i novu playlistu sa svježim pjesmama koje nikad prije nisam puštala, pa ovisno o tome koliko osjećam da je publika otvorena, mogu više riskirati i odabrati pjesme s te playliste.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sam Divine, DJ Jock...

Load the next article
Loading...
Loading...