Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Re.You

Iz Berlina nam piše talentirani DJ i producent te otkriva koje to tri stvari obavezno vrti u svojim setovima i zašto

  • Mixmag Adria I Foto: Vitali Gelwich (Press)
  • 20 January 2024
My Top 3 Essentials: Re.You

Postizanje i održavanje dosljedno visoke razine uspjeha u underground elektroničkoj glazbi impresivan je podvig. U stvari, rijetko se nalazi umjetnik koji je uspio ostati relevantan jer toliko trendova brzo dolazi i odlazi na ovoj sceni. Marius Maier, aka Re.You, jedan je od takvih umjetnika; producent, DJ i vlasnik uspješne diskografske kuće, LSF21+ na sceni je od 2009. godine. Može se pohvaliti s izdanjima na nekim od najprestižnijih labela (Kompakt, Cocoon, Mobile, Moblack, Moon Harbor, Sci+Tec, Ritter Butzke, Ulu). Prošlu je godinu završio s izdanjima kao što su Habischman - Evolving ft. Milla Mor (Re.You Remix) [SCI+TEC] i Re.You X Robin M - Mamba [Ulu Records] a ima i velike planove za 2024. Planira izdanja za Azzur Music i svoj vlastiti LSF21+, ogromnu suradnju s Paulom Brenningom (zajedno s remixom iz Avangart Tapldot) kao i još jedan cjelovečernji studijski album za kraj godine. U nastavku provjerite koje tri stvari Re.You vrti u setovima i zašto.

1. Skala - Dutch Lotus

2. Re.You - Faith

3. Yulia Niko & Yotam Avni - Higher

m: Zašto baš ove tri stvari?

R: Svakako sam odabrao "Faith" jer je stvar napravila najznačajniji utjecaj u 2023. Bila je to ljetna himna s fantastičnim reakcijama, posebno s obzirom na snažnu potporu ekipe kao što su Keinemusik Crew & Pablo Fierro. Unatoč tome što se Skala i ja osobno ne poznajemo, postao sam veliki obožavatelj nakon što sam prije nekoliko mjeseci otkrio remiks (Rodriguez Jr. „Turn The Light On Skala Remix). Od tada sam dosljedno svirao njezine stvari. I na kraju, "Higher": Yulia i Yotam drže posebno mjesto u mom srcu. Yulia se preselila u moj rodni grad, pa bismo mogli skupa i u studio. Yotamove starije pjesme, poput "Pentimento" ili "Midas Touch", još uvijek ulaze u moje setove.

m: Gdje si ih otkrio?

R: Yulia mi je poslala "Higher" kao promo prije nekoliko mjeseci, omogućujući mi da stvar predstavim publici i prije službenog izlaska. Na Skalinu pjesmu sam naišao dok sam redovno istraživao novu glazbu na Beatportu. Što se tiče vlastitih produkcija, uvijek ih testiram na nastupima prije slanja demoa. “Faith”, na primjer, nastala je za vrijeme mog boravka u Portugalu, gdje je atmosfera na plaži utjecala na mene tako da sam počeo raditi sretniju glazbu.

m: Što bi rekao, kad i kako ove stvari funkcioniraju u setu?

R: "Faith" je idealna za setupe na otvorenom, posebno na plaži. Međutim, također može zasjati u vrhunskom klubu s pravom publikom, što pokazuju i dečki iz Keinemusika. "Higher" je najučinkovitiji neposredno prije ili nakon peaka, zahvaljujući ponavljajućem synthu koja postavlja pravo raspoloženje. “Dutch Lotus” savršen je za vrhunce mojih setova, nudeći neodoljivu visoku energiju. Ističe se čak i B-side, “Forgotten Marigold”.

m: Koliko su ti važne reakcije publike na odabrane stvari?

R: Nesumnjivo, reakcije su ključne, jer mogu u potpunosti oblikovati smjer seta. Sposobnost čitanja publike je naša tajna zanata.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sam Divine, DJ Jock...

Load the next article
Loading...
Loading...