Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Sahar

Britanski producent upravo je izbacio ’Stereo Love’ EP za ISOLATE

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 17 February 2024
My Top 3 Essentials: Sahar

U današnjem izdanju rubrike My Top 3 Essentials, u kojoj DJ-evi otkrivaju koje tri stvari obavezno vrte u svojim setovima i zašto, ugostili smo britanskog producenta Sahara. Pravog imena Levi Stubbs, Sahar se ističe kao pravi talent u carstvu elektroničke glazbe svojom evokativnom fuzijom indie rock/pop i elektroničke plesne glazbe. Podržavaju ga imena kao što su Pete Tong i Dixon, a prošle je godine dospio na BBC-jevu listu ‘Ones to Watch’. Sahar je upravo objavio i Stereo Love’ EP za ISOLATE koji možete provjeriti OVDJE, a u nastavku doznajte njegove favorite za plesni podij.

1. Aaron Ahrends - Focus (Nicone Remix)

2. Hysterix - Talk To Me (Sasha’s full music master)

3. DAMIAN - Declica

m: Zašto baš ove tri pjesme?

S: Htio sam odabrati neke favorite iz svoje kolekcije, a ne fokusirati se samo na novu glazbu. Odabrao sam ove tri pjesme jer su u nekom trenutku bile sastavni dio mojih setova i uvijek su izazivale odlične reakcije. Također, unatoč tome što se sve tri pjesme vrlo razlikuju jedna od druge, osjećam da predstavljaju ono što sam ja kao DJ. Uz to su i bezvremenske, u smislu da ih uvijek mogu pustiti ako to poželim i ako je raspoloženje dobro. Zbog toga su 'essentials'.

m: Gdje si ih otkrio?

S: 'Focus' sam pronašao na uobičajeni način - kopajući glazbu na Beatportu. Što se tiče 'Declice', prilično sam siguran da sam čuo Michaela Mayera kako je vrti u klubu u vrijeme objave, ne mogu se sjetiti je li to bilo prije ili poslije. Ali volio sam kako zvuči na plesnom podiju. Mislim da ova stvar, više od bilo koje druge, obuhvaća ono što volim kod Kompakt sounda. 'Talk To Me' - to je zapravo zanimljivija priča - našao sam je na jednom od starih DJ mixtapeova iz 90 -ih, sjetio sam se da sam je znao čuti kao dijete, ali kao odrasla osoba koja je stvarno u elektroničkoj glazbi čuo sam je na drukčiji način, ipak sad slušate s drukčijim ušima. Zvučala mi je stvarno svježe. Posudio sam ploču, rippao sam je u digitalni format i počeo je odmah puštati.

m: U kojem dijelu seta najbolje funkcioniraju?

S: 'Declica' je pjesma koju bih uvijek vrtio usred svog seta, često u tom trenutku volim puštati puno 'chuggy' stvari koje se dugo razvijaju. Mislim da je DJ-u od vitalnog značaja imati te pjesme koje održavaju energiju i stalno se razvijaju: održavaju plesni podij i nabrijavaju. Vrlo malo producenata pravi pjesme s takvim aranžmanom, tako da kad nađete dobru stvar, to je pravi dar. 'Focus' sam uvijek vrtio zadnjih 30 minuta seta, nekako je topla i savršena za to vrijeme. Mislim da bih se morao boriti da se vratim u dobar groove ako bih je pustio prerano, osim ako imam allnighter, pa se mogu postupno odmaknuti od ovog zvuka. 'Talk To Me' funkcionira uglavnom uvijek, u svakom dijelu seta, a i volim pustiti jednu ili dvije pjesme kao put u prošlost. Svaki put kad naletim na tu stvar dok skrolam po CDJ-u, želim je pustiti.

m: Koliko ti je važna reakcija publike na stvari koje vrtiš? Mogu li te reakcije promijeniti tvoju set-listu na licu mjesta?

S: Nevjerojatno mi je važno. Nikad ne ulazim u DJ set s planom, osim što imam neke pjesme koje znam da ću pustiti pred kraj svog seta. U prošlosti, kad god sam pokušao posebno planirati liste, skužio sam da ih mijenjam na licu mjesta, ovisno o reakcijama publike. Pokušao sam planirati početke setova, ali i to ovisi o DJ-u koji jeprije mene, tako da nema smisla pripremiti uvod, eventulano nekoliko verzija pa se prilagoditi. Ioanko sve ovisi o atmosferi...

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sam Divine, DJ Jock...

Load the next article
Loading...
Loading...