Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Trikk

Provjerite koje to stvari u svojim setovima vrti ovaj portugalski umjetnik

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 25 May 2024
My Top 3 Essentials: Trikk

Od svog debija iz 2011. godine, portugalski umjetnik Trikk razvio je reputaciju inventivnog elektroničkog glazbenika, izbacujući izdanja na labelima kao što su Drumcode, ManMakeMusic i Innervisions. Razvio je poštovanje kod kolega zahvaljujući pažnji koju posvećuje svakom svom izdanju, pazeći na kvalitetu a ne na kvantitet. Glazbeno, njegov zvuk odražava raznolik backgorund nadahnut glazbom i odgojem, spajajući Porto, Berlin i London, sparen s mozambičkom ostavštinom svog oca. Različitost kultura očitava se u njegovoj glazbi ponekad teško definiran ali široko prepoznat.
Nedvno je obajvio singlove Rigor i Luxo, a u lipnju i srpnju slijede Fortuna feat. Sofia Nzau te Put Your Hands In The Sky feat. Jimi Jules, a koje će se naći na albumu koji tek treba najaviti.

Dok ga čekamo, poslušajmo u nastavku pjesme koje Trikk voli puštati u svojim setovima.

1. Metaboman - He Said She Said (feat. Dave Aju & Thomas Prestin)

2. Simian Mobile Disco - Cerulean

3. Trikk - Luxo

m: Zašto si odabrao baš ove tri stvari?

T: Svaka od njih posjeduje poseban identitet i karakter koji uživam reflektirati u svom DJ soundscapeu u ovom trenutku.

m: Gdje si ih našao?

T: Tijekom godina, bilo namjerno ili slučajno, nekako su pronašle put do mene; ili obrnuto. Osim “Luxo” gdje sam pokušavao ući u svijet DJ Gregoryja i Joea Claussela.

m: U kojem dijelu seta najbolje funkcioniraju?

T: Volim stvarati buildup prema određenim pjesmama poput "Luxo" i "Cerulean" u svojim setovima. Ove pjesme služe kao temeljni komadi koji imaju smisla kada se sviraju, pridonoseći cjelokupnoj priči. Kad je u pitanju "He Said She Said", uvodi jedinstveni ritmički element tijekom mojih setova, gdje često imam ovu zdravu borbu između melodičnih pjesama i više ritmičkih orijentiranih.

m: Koliko ti reakcija publike može utjecati na set listu; mijenjaš li je usred seta?

T: Ključno je ostati svjestan cjelokupnog raspoloženja ekipe. Kada je u pitanju reagiranje na njihovu energiju, postoji osjetljiva ravnoteža. Prebrzo reagiranje na bilo kakav nedostatak odgovora može biti pretjerano reagiranje i poremetiti ono što pokušavate izgraditi. Za mene je riječ o održavanju strpljenja i fokusa, ostati vjeran viziji koju imam. Međutim, također prepoznajem da postoje slučajevi kada su podešavanja potrebna. Ako postoji negativna reakcija koja se ponavlja na nekoliko pjesama, važno je prilagoditi se i više nego često ekipa je uvijek u pravu.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sam Divine, DJ Jock...

Load the next article
Loading...
Loading...