Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Tripolism

Ugostili smo danski trio koji je nedavno objavio novi singl “Whatever We Call It”

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 10 February 2024
My Top 3 Essentials: Tripolism

Iza danskog tria Tripolism prilično je uspješna godina - imaju hvaljena izdanja 'Luna Love' i 'Dope Dance' od kojih je ovo drugo uvršteno u Top 5 esencijalnih novih melodija Petea Tonga za 2023. godinu. Imaju podršku nekih od najutjecajnijih kolega kao što su Dixon, Keinemusik, Chloe Caillet i drugi. Upravo su objavili i novi singl, “Whatever We Call It”, uz prethodna dva, treći za Ultra Records. Singl možete provjeriti OVDJE a u nastavku pročitati što dečki obavezno vrte u svojim setovima i zašto.

1. Maxi Meraki, Samm (BE), Ajna (BE) - Look Around, It’s Gonna Be Fine

2. Adam Ten, Yamagucci - Into The Hood

3. Tripolism, Meera - Whatever We Call It

m: Zašto ste odabrali baš ove tri pjesme?

T: Ove pjesme nisu samo beat; Oni su naš manifest groovea, svaki drži vitalni komad vibea koji želimo imati na plesnom podiju. 'Look Around' (Maxi Meraki, Samm & Ajna) je personificirani vibe - masterclass u jednostavnosti koja djeluje čistom magijom sa samo nekoliko elemenata. 'Into The Hood' diže minimalizam na drugu razinu, ogoljavajući na osnovne stvari dok ne udare klavirski akordi, pretvarajući pjesmu u apsolutni 'knaller' kako bi rekao Aera. Na kraju je tu i naše izdanje, 'Whatever We Call It', suradnja koju smo napravili s super cool i vrlo talentiranim norveškim producentom Meerom. U vremenima u kojima stvari jedva prelaze 4 minute, odlučili smo vas odvesti na 8-minutno putovanje u stilu Pachanga Boysa, definirano bujnim zvukom, slojevima zamršenih detalja koji prolaze kroz stvar i zabavno izmućivanje vokala dupina, mačaka i humanog androida koji groovaju na stabilni baseline. To je prasak energije koji prkosi trendu kratkoročne pažnje, a i nama je još uvijek genijalna, iako smo je čuli milijardu puta.

m: Gdje ste ih našli?

T: 'Look Around' su nam poslali dečki, a 'Into The Hood' je, mislim, bila neka Spotify preporuka.

m: U kojem dijelu setu, po vama, ove stvari najbolje funkcioniraju?

T: Obično smo 'Look Around' i 'Whatever We Call It' puštali malo ranije u našim setovima. Što se tiče 'Into The Hood', to je svestrani dinamo koji se može osloboditi u bilo kojem trenutku večeri, i odmah zapali party. Međutim, u prikladnom trenutku, svaka od tih stvari može potencijalno udariti i duboko odgovarati.

m: Koliko vam je važna reakcija publike na stvari koje puštate? Mogu li te reakcije promijeniti vašu set-listu na licu mjesta?

T: Trenutno smo vrsta DJ-a koji rade na pripremi prije nego što stanu za deckove. Dok dinamika svirke igra ulogu, često imamo dobro definiranu playlistu ili u najmanju ruku jasan smjer na umu prije nego što pritisnemo play. Iako je čitanje publike od vitalnog značaja, mi ne progonimo samo one trenutke kad su ruke u zraku. Umjesto toga, naš fokus je na stvaranju putovanja i vibea. Naravno, želimo da ljudi plešu i dobro se provedu, ali želimo i uspostaviti vezu s mnoštvom prenoseći našu energiju. Prethodno planiranje nekih pjesama omogućava nam da ostanemo u trenutku, uživamo u ljudima, sebi i atmosferi, eliminirajući potrebu da stalno razmišljamo o sljedećem potezu. Pokušavamo njegovati imersivnost, oslanjajući se na početnu intuiciju prilikom kuriranja. Za nas, promišljeni plan potiče kohezivnije i nezaboravno iskustvo, a ne da se samo oslanjamo na trenutnu reakciju ekipe. Štoviše, daje nam nešto čemu se radujemo. Postoji toliko pjesama koje volimo i želimo puštati, a polovica njih bismo zaboravili da ih nismo nekako planirali pustiti. Nakon što smo ovo naglasili, kažimo i da nam je najvažnija energija publike, to je nešto o čemu uvijek razmišljamo dok vrtimo i imamo repertoar pjesama da se okrenemo ako trenutni put ne izgleda dobro.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sam Divine, DJ Jock...

Load the next article
Loading...
Loading...