Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Curses

Uoči skorašnjeg zagrebačkog nastupa, ovaj berlinski vizionar novog zvuka otkriva svoje tri omiljene stvari koje obavezno vrti u svojim setovima

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 16 December 2023
My Top 3 Essentials: Curses

Sljedeći petak, 22. prosinca, u zagrebačkom Željezničaru, na rasporedu je novo izdanje programa Planet srijeda. Glavni gost je Curses, berlinski DJ i producent, omiljen zbog spajanja New Wavea 80-ih, tamnije strane Italo-Disca i bljeskova EBM-a sa svojim vlastitim sablasnim vokalom. Ovaj vizionar novog zvuka vraća se u Zagreb nakon što je brzinski postao miljenik domaće publike lanjskim nastupom na Stereotipu. Dark wave ikonom postao je stvorivši autentičnu poveznicu 80-ih s današnjim vremenom što nam pokazuje i gostujući u rubrici My Top 3 Essentials jer je Curses, za Mixmag Adriu, odabrao tri omiljene stvari koje voli vrtiti u svojim setovima. Za očekivati je da ćemo ih čuti i na novom izdanju Planeta srijede, koje, zajedno s Cursesom kurira i naš Felver, a na kojem će nastupati i Pablo Bozzi i Melanie Havens.

1. Dina Summer - All or Nothing

2. VELVET VELOUR - Blood Moon (Skelesys Remix)

3. Nuovo Testamento - Heartbeat (Curses Remix)

m: Zašto si odabrao baš ove pjesme?

C: Sve što Dina Summer (novi bend koji čine Local Suicide & Kalipo) radi u zadnje vrijeme je super jako. Balansirajući na liniji između post-punka i dark wavea, ali i zadržavajući seksepilnost i klupski Italo za zabavu. VELVET VELOR je privukao moju pozornost ove godine, vokali su tako zarazni, a Skelesys donosi super uglađenu gitaru koja pjesmi daje notu punka. Dobro funkcionira na svakom plesnom podiju.
Što mogu reći o Nuovo Testamento? Jedan od mojih omiljenih live izvođača koji je postigao veliki uspjeh ove godine. Njihov nastup uživo pun je energije i stvarno hvataju bit svega što volim u synth popu i latino freestyle glazbi 90-ih. Kad su me zamolili da napravim remix, želio sam zadržati emocije, ali ih donijeti malo mračnije i žešće, bez gubitka strasti vokala.

m: Gdje si otkrio ove pjesme?

C: Uz toliko glazbe danas, teško ju je pratiti. Teško je pronaći stvari koje se ističu, postoji prezasićenost glazbom... Zato obično slušam glazbu koju rade moji prijatelji. Ako vibrirate s nekom osobom, znate da će vam se svidjeti njihova glazba, da ćete vibrirati s njihovim kreacijama. Sve su to pjesme na neki način povezane, bilo originalne ili remiksirane, jer ih rade prijatelji.

m: U kojem dijelu seta ih obično vrtiš?

C: Pjesma Dina Summer pravi je banger u peaku, publika je razularena, osjećate znojne podrumske vibracije. Remiks Velvet Velour Skelesys savršen je za početak seta i podizanje raspoloženja, šalje poruku o tome što možete očekivati od seta... teške bubnjeve, gitare, punk vokale. Savršena stvar. Heartbeat remix svakako sačuvajte za mega stroboskope, maglu i lasere koji šaraju po prepunoj prostoriji. Čak sam vidio mosh pitove tijekom ove stvari, što je divlje haha!

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sam Divine, DJ Jock...

Load the next article
Loading...
Loading...