Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Crazy P

Ugostili smo hrvatskoj publici omiljeni engleski house disco kolektiv; doznajte koje tri stvare obavezno vrte u svojim setovima!

  • Ela Radić I Foto: Press
  • 30 July 2022
My Top 3 Essentials: Crazy P

Crazy P omiljeni su hrvatski gosti pa smo ih zato i ugostili u našoj redovnoj rubrici My Top 3 Essentials, u kojoj Dj-evi i producenti otkrivaju koje tri stvari obavezno vrte u svojim setovima. Ovaj engleski house disco kolektiv odigrao je ključnu ulogu u ponovnoj integraciji disca u suvremenu plesnu glazbu. Tijekom gotovo tri desetljeća koliko djeluju na glazbenoj sceni, Danielle Moore, Chris Todd i James Baron koji čine Crazy P, ostali su postojani, snažni i uvijek inovativni, s glazbom koju podržavaju zvijezde kao što su Chic i Chaka Khan.

Uz stalne turneje i DJ nastupe, uključujući i domaći Love International, trojac je našao vremena i za novi album, točnije kompilaciju remiksa njihovog aktualnog albuma “Age Of The Ego”. Na albumu je više suradnika, među ostalima i Gerd Janson, Medlar, James Welsh, DJ Nature a album vozi kroz tihe, groovy Balearic, big room disco, deep house, lo-fi, roller-boogie ali i prave klupske zvukove.

“Age Of The Ego Remixes” je upravo objavljen a možete ga provjeriti OVDJE. U nastavku provjerite koje su stvari odabrali kao svoje najdraže u setovima, gdje su ih našli te kako publika reagira na njih.

1. Move D - got thing

Izabrao sam ovu pjesmu jer mi se sviđa! Fascinantan je način na koji se glazbene udaraljke razvijaju minutama bez snarea. Bouncing bassline. Vrlo uzbudljivo. Stvar sam našao sasvim slučajno. Čuo sam Move D live na festivalu i počeo sam malo provjeravati njegovu glazbu. Ovaj mali dragulj se istaknuo. Može se svirati na početku, u sredini ili na kraju seta, ovisno o vremenu ili energiji publike. Čak možete i početi set s njom zbog načina na koji se gradi ili je možete pustiti kao break u setu. Zaista funkcionira bilo gdje. Djeluje zbig načina na koji se razvija; užitak je gledati kako publika reagira.

2. Bianca-Tabu (Ruf Dugs Extended Caribbean Dub)

I ovu sam pjesmu odabrao prvenstveno jer mi se sviđa! Ima sve klasične elemente old house stvari, ali s produkcijom koja je čini suvremenom. I zabavna je! Čuo sam je od Jima (Barona) kako je svira na nastupu u Dublinu. Dobio sam promo koju mi je poslao naš prijatelj Phil Cooper, inače glazbeni direktor koji vodi label pod nazivom nu northern soul - pored mnogih drugih stvari. Ovo možete pustiti u sredini seta jer, kao što sam rekao, stvarno je zabavno plesati uz te klasične akorde i bubnjeve koji zvuče poznate ali ne i kopirano. Malo je ravey i čuje se malo Chaza Jankela -Glad to know you, što je super! Definitivno potiče smješak na licima!!!

3. Justin Cudmore-Crystal (Mike Servitos 730 reshape)

Odabrao sam ovu pjesmu jer je 'pumper' i drži relativno isti groove cijelim putem, što je čini odličnom pjesmom za in&out miksanje! Čuo sam je prvi put kad ju je netko pustio u mojoj lokalnoj dvorani (Golden Lion, Todmorden) i razvalila je. Potajno sam je Shazamao, jer nije baš cool da to napravim očito, zar ne? Toliko je repetitivna da ti se nekako uvuče pod kožu. Pustio bih je oko sredine seta da pređem iz dubljeg dijela seta na nešto malo lakše možda. Kreira vibru i tjera ljude da se mrdaju, a ne da čavrljaju!

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sam Divine, Claptone...

Load the next article
Loading...
Loading...