Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Hayden James

Novi gost naše rubrike je slavni australski producent koji je upravo objavio svoj drugi album, 'Lifted'

  • Mixmag Adria I Foto: Pat Stevenson
  • 30 April 2022
My Top 3 Essentials: Hayden James

Australski producent Hayden James, novi je gost naše redovne rubrike u kojoj DJ-evi i producenti otkrivaju koje tri stvari vrte u svojim setovima. Otkako se probio 2013. s "Permission to Love" te nakon što je objavio platinaste hitove “Numb” feat. GRAACE, i “Just Friends”, probio se na čelo scene house glazbe. Nastavljajući niz hitova sa svojim debitantskim albumom 'Between Us' koji je nominiran za nagradu ARIA 2019., Hayden se približava broju od milijardu streamova. Njegova produkcija na pjesmama poput “Waves of Gold”, feat. Azteck, kao i “Right Time” s Icona Pop također je jako hvaljena a hvaljeni su i njegovi live nastupi, od Webster Halla, amsterdamskog Paradisa, te nedavno na Coachelli.

Početkom travnja objavio je drugi album 'Lifted' za koji kaže da je nastao u vrijeme karantene uslijed korone. Kako kaže, album je zbirka pjesama usmjerenih na ohrabrivanje suboraca ravea. Njegov cilj je bio stvoriti nešto što će se euforično prenijeti na pozornicu i u publiku kako su ograničenja počela ukidati i kad smo se svi ponovno našli na plesnom podiju. Suradnja s Boo Seekom, Xavierom Dunnom, Jemom Cookeom i drugima stvara nešto stvarno posebno. Album je najavila stvar “Lights Go Down” a cijeli album možete nabaviti OVDJE.

U međuvremenu provjerite koje to tri stvari Hayden obavezno vrti u svojim setovima.

1. 'Love On The Line' - Kormak

2. 'Need to feel loved' - Reflekt Feat. Delline Bass (Tinlicker remix)

3. 'Innerbloom' - RUFUS DU SOL

m: Zašto si odabrao baš ove pjesme?

HJ: Sve tri pjesme su jako zabavne za sviranje i osjećam da se energija mijenja u prostoriji ili na festivalu kada ih vrtim. Ove ploče su također vrlo vesele i uzbudljive, ne moraju nužno biti poznate publici, ali smatram da je to dobra stvar jer su to neke od mojih omiljenih ploča.

m: Gdje si ih našao?

HJ: Stvar 'Love on the Line' od Kormaka mi je poslao sam Kormak jer smo prijatelji i poslao mi je čim ju je objavio. Znao sam da je posebna čim sam je čuo. Obožavam njegovu drum produkciju, vrlo je bučna i ima dobar vibe.
Stvar 'Need to feel loved' - Reflekt Feat. Delline Bass (Tinlicker remix), podijelio je sa mnom moj prijatelj Dom Dolla prije godinu dana. Poseban je osjećaj kad je vrtim.
A 'Innerbloom' - RUFUS DU SOL samo čuo još dok je bio demo, prije nego što su je objavili prije mnogo godina, i znao sam da će biti veliki hit. Tako je jedinstvena i uvijek je odlična reakcija kad god je pustim.

m: U kojem dijelu seta obično puštaš ove pjesme?

HJ: Svaku stvar u svoje vrijeme. Sve su to vrlo različite pjesme i sve imaju svoj trenutak.

m: Kako ekipa reagira?

HJ: Svaka stvar pojedinačno razbije set na tako dobar način. To je trenutak u kojem se gotovo možete odmaknuti i biti sa svojim prijateljima, stvarno se osjećati prisutnima na plesnom podiju. Mislim da svaka pjesma stvarno omogućuje ekipi da cijene gdje se nalaze i da stvarno uživaju.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sailor & I, Phil Fuldner...

Load the next article
Loading...
Loading...